Takmičenja 2014/2015

Predstavnici grupe TNT: Irena Marković, Dorotea Janković, Viktorija Marković, Milica Jovanović i Pero Jovović, učestvovali su na regionalnom takmičenju Poslovni izazov. Takmičenje, u organizaciji Dostignuća mladih u Srbiji, je održano 15. oktobra u hotelu "Pašina česma" kod Leskovca. 

Učenica IV5 i članica TNT grupe Irena Marković je sa svojom ekipom osvojila prvo mesto u finalu Nacionalnog takmičenja „Poslovni izazov“.

Srpski jezik i književnost

I mesto na Okružnom takmičenju recitatora osvojila je Sara Dinić I5.

I nagradu na Sretenjskoj smotri epske poezije osvojila je učenica Sara Dinić I5. Učenicu je pripremala Ljiljana Denić, profesor srpskog jezika i književnosti.

Književna olimpijada (okružno takmičenje)

I mesto, Tina Strugarević IV3, učenicu je pripremala Biljana Radmanović, prof. srpskog jezika i književnosti.

II mesto, Aleksandra Stojiljković IV2, učenicu je pripremala Marija Todorović, prof. srpskog jezika i književnosti.

Književna olimpijada (republičko takmičenje)

II mesto, Aleksandra Stojiljković IV2,  učenicu je pripremala Marija Todorović, prof. srpskog jezika i književnosti.

III mesto, Tina Strugarević IV3,   učenicu je pripremala Biljana Radmanović, prof. srpskog jezika i književnosti.

Matematika

Na Državnom takmičenju učenik Filip Stojanović je osvojio III mesto. Njega je pripremao Dragan Krstić, profesor matematike.

Strani jezici

Na Okružnom takmičenju iz stranih jezika učestvovali su: Marko Trkulja, Andrija Rakić, Jana Joksimović, Milan Kuč, Filip Stojanović, Valentina Milenković, Marko Aranđelović, Kristina Mijalković, Dimitrije Dinčić u znanju engleskog jezika, Marina Milosavljević, Nikola Lazović i Andrijana Kocić u znanju francuskog jezika i Anđelka Orović u znanju ruskog jezika. Predmetni nastavnici takmičara u poznavanju stranih jezika su: Valentina Prelić, Slavica Vukajlović, Tatjana Grujović, Vojkan Tasković i Zorica Kovačević.

Učenici IV2 odeljenja Marko Trkulja i Andrija Rakić su se plasirali na Republičko takmičenje u znanju iz engleskog jezika. Njihov predmetni nastavnik je Valentina Prelić, profesor engleskog jezika.

Istorija

Na opštinskom takmičenju iz istorije učestvovali su: Danilo Gajić I2, Đorđe Đurić i Miloš Radenković I4, Nemanja Perić i Dejan Antić I5, Momčilo Džoganović II1, Marko Ćojbašić i Vojislav Lazović iz IV2. 

Momčilo Džoganović II1 je osvojio III mesto, Marko Ćojbašić IV2 je osvojio I mesto a Vojin Lazović IV2 II mesto.Ovi učenici plasirali su se na okružno takmičenje. Učenike su spremale Dragana Aleksić i Suzana Marković, profesori istorije. 

Fizičko vaspitanje

  • Odbojka: I mesto na Opštinskom i Okružnom takmičenju i muška i ženska ekipa. Na Međuokružnom takmičenju ženska odbojkaška ekipa zauzela je četvrto, a muška ekipa je zauzela treće mesto.
  • Mali fudbal: I mesto na Opštinskom takmičenju, II mesto na Okružnom takmičenju.

Računarstvo i informatika

Finale takmičenja Met mobile Challenge 2015. Tim naše škole činili su učenici Nešović Slobodan IV3, Mitrović Đorđe IV4, Stojanović Miloš II5 i Milovanović Dušan II2.