Takmičenja 2013/2014

  • Srpski jezik i književnost 

Učesnice Republičkog takmičenja iz književnosti-Književna olimpijada, koje je održano11.05.2014 godine u Sremskim Karlovcima su: Aleksandra Stojiljković III2-peto mesto, Tina Strugarević III3-peto mesto i Marina Milosavljević III3-sedmo mesto, a njihovi profesori su Marija Todorović i Biljana Radmanović.

Republičko takmičenje iz srpskog jezika i jezičke kulture nije održano, a plasman je ostvarila Marija Đurković I4 profesora Marije Todorović

Na Okružnom takmičenju smotre recitatora učestvovale su Stojković Jasmina III3 profesora Ljiljane Denić i Miljković Anđela IV1 profesora Biljane Radmanović.

  • Engleski jezik

Školske 2013/2014. godine na Okružnom takmičenju u znanju engleskog jezika održanom u Gimnaziji u Prokuplju 08.03.2014. god. učestvovali su sledeći učenici naše škole: Joksimović Jovana, Rajičević Ivana, Sokolović Nemanja, Milosavljević Dušan i Đorđević Petar, profesora Valentine Prelić.

Plasman na Republičko takmičenje ostvarili su Đorđević Petar, osvojivši prvo mesto i 36 poena i Milosavljević Dušan, osvojivši treće mesto i 34 poena na Okružnom takmičenju. Učenici su nas dostojno predsatvili i u jakoj konkurenciji na Republičkom takmičenju u znanju engleskog jezika održanom na Filološkom fakultetu u Beogradu 06.04.2014. god. gde je Milosavljević Dušan u pismenom delu takmičenja osvojio 34 od 36 poena potrebnih za plasman na usmeni deo takmičenja.

  • Istorija

Republičko takmičenje iz istorije je održano u Aranđelovcu 18.05.2014. Profesor istorije Suzana Marković je vodila učenike Tošić Iliju IV1, Popović Anđelu IV1  i Džoganović Momčila I1. Učenici IV razreda su osvojili 48 poena od 55 maksimalnih. Učenik I razreda je osvojio 28 poena od maksimalnih 45.

  • Matematika

               Učesnici Republičkog takmičenju iz matematike koje je održano u Nišu 15.03.2014. su:

               Učenici:                                  Profesori:

               Đukić Nedeljko I4                  Dobrila Popović

               Stojanović Filip III4               Dragan Krstić

               Milenković Ivan IV5               Ljubisav Stevović

               Na takmičenju ,,Misliša'' u organizaciji matematičkog društva ARHIMEDES učestvovalo je 23 učenika naše škole od prvog do četvrtog razreda. Pohvale su dobili Milenković Ksenija 75 poena iz prvog razreda i Milenković Ivan 79 poena iz četvrtog razreda.

  • Na Republičkom takmičenju iz fizike učestvovala je Nevena Vučkovič I4 profesora Branislava Rosića.
  • Na Republičkom takmičenju iz biologije učestvovao je Blagota Živković III5 profesora Dušana Milenkovića.
  • Na Međuokružnom takmičenju iz hemije učestvovali su Nedeljko Đukić I4 i Nevena Vučković I4 profesora Milene Mladenović.
  • Hor Gimnazije sa prof. Tatjanom Cvetanović  je na Republičkoj smotri horova srednjih škola, održanoj u gimnaziji ,,Jovan Jovanović Zmaj'' u Novom Sadu, 12.04.2014. osvojio drugu nagradu.