Специјализовано ИТ одељење

У школској 2018/2019. години Гимназија отвара информатичко одељење за ученике са изузетним способностима за рачунарство и информатику. 

Да би стекли право да упишу ово одељење, ученици поред мале матуре морају да положе пријемни испит из математике (средњи и напредни ниво из збирке за малу матуру). Ученици Топличког и Нишавског округа полагаће пријемни испит 3. јуна 2018. године у Гимназији  „Бора Станковић“ у Нишу. За полагање пријемног испита ученици се пријављују у нашој школи. Рок за пријављивање је од 11.-14. маја 2018. године од 9.00-14.00 часова. 

Ученик је положио пријемни испит ако је остварио 120 бодова на тесту из математике, од укупно 240. Бодови са пријемног и мале матуре се сабирају и тако се формира ранг листа кандидата. Да би се одељење формирало потребно је да најмање 15 ученика положи пријемни испит, а максималан број ученика у одељењу је 20. Поред 8 информатичких предмета, садржаји осталих предмета се реализују по плану и програму за природни смер гимназије.

Припремна настава за ученике који желе да упишу информатичко одељење почиње 28. априла 2018. године  у 9.00 часова и обављаће се у просторијама наше школе. Наставу ће држати професори Гимназије.

Све додатне информације можете видети овде