Novi sadržaji na „Ruskom zidu“

Članovi sekcije za ruski jezik, zajedno sa svojom profesorkom, nastavili su rad na formiranju i osmišljavanju „Ruskog zida“. Ovoga puta najavljuju dva važna datuma iz ruske savremene istorije.

Prvi događaj je iz oblasti kosmonautike. Naime, 12. aprila 1961. godine, sovjetski kosmonaut Jurij Gagarin je poleteo u kosmos. Bilo je to prvo poletanje čoveka u kosmos. Taj važan događaj „ruski sekcijaši“ najavljuju prikladnim panoom preko koga nas upoznaju sa biografijom i dostignućima Jurija Gagarina, tadašnje sovjetske nauke i tehnologije i celog progresivnog čovečanstva.
Drugi datum je 9. maj - Dan pobede nad fašizmom. U Rusiji se tom datumu posvećuje veoma velika pažnja, praznik se obeležava na najvišem državnom nivou i u njegovo obeležavanje su uključene široke narodne mase. Naši učenici su na prigodnom panou putem fotografija iz 1945. predstavili radost Pobede, a u drugom delu panoa, kako se Dan pobede obeležava u današnjoj Rusiji. Ove godine se navršava 70 godina od završetka II svetskog rata i sloma fašizma, pa je učenički pano zato naslovljen „ 1945-2015, 70 лет свободы“  Na panou je prisutna i „Георгијевска лента“, koja predstavlja neizostavnu simboliku Dana pobede.